Plaspotje

Het proces van zindelijk worden is niet iets wat van de ene op de andere dag gebeurt. Het kan soms lang duren, en je geduld zal worden getest, maar het is het allemaal waard. Een product wat hierbij als geen ander kan helpen is een plaspotje. Plaspotjes zorgen ervoor dat je kind op zijn of haar eigen tempo kan wennen aan een WC, waardoor de stap naar een “normale” WC een stuk makkelijk wordt gemaakt. Zindelijk worden met een glimlach doe je met de My Carry Potty plaspotjes, welke ook nog eens super handig zijn voor onderweg en op vakantie. Zoek samen met je kind een leuk design uit en ga zonder zorgen op avontuur!

Prijs
Price - slider
22000

Wat is een plaspotje?

Een plaspotje is een klein, in ons geval draagbaar, toiletje dat speciaal ontworpen is voor jonge kinderen die bezig zijn met zindelijkheidstraining. Het helpt je kind bij de overgang van luiers naar het gebruik van een normaal toilet. Plaspotjes zijn vaak gemaakt van plastic en worden gemaakt in allerlei leuke kleuren en designs. Sommige plaspotjes hebben leuke ontwerpen of zijn bijvoorbeeld door hen zelf mee te nemen om kinderen te stimuleren om ze te gebruiken. Plaspotjes zijn handig omdat ze overal in je huis neergezet kunnen worden, en meegenomen kunnen worden, wat betekent dat je kind er altijd dicht bij in de buurt is, en daardoor sneller het plaspotje op zal zoeken als deze in het zicht is. Hierdoor kunnen ze beter luisteren naar hun lichaam en zelfstandigheid ontwikkelen in hun zindelijkheidsproces.     

Wanneer gebruik je een plaspotje?

Je begint met het gebruik van een plaspotje wanneer je kind signalen afgeeft die aangeven dat hij of zij klaar is voor zindelijkheidstraining. Dit varieert natuurlijk per kind, maar vaak gebeurt het ergens tussen de 18 maanden en 3 jaar Tekenen dat je kind klaar is voor zindelijkheidstraining zijn onder andere;
  • Je kind kan zijn of haar ontlasting steeds langer ophouden.
  • Je kind houdt het een steeds langere tijd droog.
  • Je kind is duidelijk ongemakkelijk bij een natte of vuile luier.
  • Je kind is in staat om eenvoudige instructies te volgen.
Het gebruik van een plaspotje is een belangrijke stap in de ontwikkeling van je kind richting zelfstandigheid. Een plaspotje biedt de perfecte tussenoplossing voor de fase tussen de luiers en het gebruik van een normaal toilet. Het helpt ook bij het opbouwen van het eigen vertrouwen dat nodig is om de overstap naar het grote toilet te maken. Het aanmoedigen van het gebruik van een plaspotje kun je combineren met positieve versterking, zoals positief reageren of kleine beloningen, om het leerproces te ondersteunen. Het is belangrijk om geduldig en consistent te zijn gedurende dit proces, aangezien elk kind op zijn eigen tempo leert.

Waarom is het belangrijk om een plaspotje te gebruiken?

Het gebruik van een plaspotje is een belangrijke stap in de ontwikkeling van je kind omdat het bijdraagt aan de zelfstandigheid en zindelijkheid. Er zijn verschillende redenen waarom het leren gebruiken van een plaspotje belangrijk is:

  • Zelfstandigheid: Door je kinderen te leren om een plaspotje te gebruiken, ontwikkelen ze een gevoel van zelfstandigheid. Ze leren luisteren naar de signalen van hun lichaam en ook hoe ze daar vervolgens naar moeten handelen, wat een belangrijk onderdeel is van de persoonlijke ontwikkeling.
  • Voorbereiding: Het plaspotje wordt vaak gezien als een tussenstap tussen luiers en het gewone toilet. Het helpt kinderen om te wennen aan het idee van het gebruiken van een toilet en maakt de uiteindelijke overgang naar een gewoon toilet makkelijker.
  • Comfort: Vooral jongere kinderen zien het grote toilet soms als intimiderend. Een plaspotje is kleiner en speciaal ontworpen voor hun lichaamsgrootte, wat ze een veiliger en fijner gevoel geeft tijdens het gebruiken hiervan.
  • Luier verspilling: Door het introduceren van een plaspotje, wordt de afhankelijkheid van luiers kleiner. Dit is niet alleen interessant omdat luiers duur zijn, maar het is ook nog eens beter voor het milieu! En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat je waarschijnlijk al genoeg vieze luiers gezien hebt.
  • Vertrouwen: Wanneer je kinderen leren om het plaspotje te gebruiken, en ze hierin positief worden gestimuleerd, bouwen ze op hun beurt vertrouwen op om nieuwe vaardigheden te leren. Een positief gevoel van prestatie dringt vaak door naar andere gebieden van de ontwikkeling, en dat is natuurlijk iets wat je te allen tijde moet stimuleren!
  • Zindelijkheidstraining: Het gebruik van een plaspotje maakt deel uit van een bredere strategie om kinderen zindelijk te maken. Een positieve en ondersteunende benadering van het gebruik van het plaspotje kan helpen bij het creëren van een stressvrije ervaring voor zowel kinderen als ouders.

Wat zeggen de experts over plaspotjes?

Hoi, ik ben Joost, vader van drie kinderen, docent en ondernemer. Voor mij is een goed plaspotje, wat aansluit bij de belevingswereld van je kind van groot belang voor de stap richting zindelijkheid, maar tegelijkertijd ook voor meer zelfstandigheid en de ontwikkeling om meer autonome keuzes te kunnen maken.

Wij zijn groot fan van My Carry Potty. We zochten samen een potje uit dat de kinderen zelf wilde hebben, en daarmee was het putje dus ook van hen, en niet van ons. Daarbij kregen ze zelf de verantwoordelijkheid om deze mee te nemen als we op stap gingen, en was het ook leuk hem dan daadwerkelijk te gebruiken. Hierdoor namen we de volledige stress weg van ‘zonder luier op pad te gaan’, en was iedereen een stuk meer ontspannen, zowel wij als ouders, als de kinderen zelf. Plassen of poepen was geen probleem, de oplossing lag (letterlijk) voor hun voeten.

Daarna vinden wij het ook een prettig idee dat we niet bijdragen aan die gigantische berg luierafval, maar dat we zo snel mogelijk naar zindelijkheid bewegen, door middel van de My Carry Potty producten

 

Waarom is Jippie’s dé expert op het gebied van plaspotjes?

Jippie’s is een familiebedrijf dat al sinds 1948 actief is op de markt voor kinderartikelen. Destijds is mevrouw Vos-Van Halteren begonnen met het maken van de mooiste doopjurken en wiegbekledingen. Binnen een aantal jaren is dit al uitgegroeid tot 5 grotere winkels verspreid over heel Nederland. 

 

In 1978 heeft J.P. Vos het bedrijf overgenomen, en die is zich meer gaan richten op de groothandel van producten voor kinderen. Denk hierbij aan, naast de verkoop van de producten die zelf gemaakt werden, ook aan de verkoop van bijvoorbeeld draagzakken, stabiliteits kussens etc. Kinderveiligheid werd ook in deze periode al een belangrijk speerpunt, en daar werd ook de merknaam Jippie’s geboren. Destijds waren producten als veiligheidshaakjes, tafelhoekjes en fornuisrekken veel verkocht. 

 

In 2010 was het de beurt aan de 3e generatie “Vossen” die het bedrijf ging leiden, namelijk Willem en Karin Vos. Zij maakten destijds de bewuste keuze om zich volledig te specialiseren op het gebied van kinderveiligheid, en inmiddels is Jippie uitgegroeid tot een internationale groothandel die niet alleen de producten verkoopt, maar ook zelf produceert en importeert! 

 

Naast de productie, import en verkoop van onze producten, proberen we er natuurlijk ook voor te zorgen dat iedereen precies weet hoe je het meeste uit onze producten haalt. Om die reden hebben we een uitgebreide kennisbank opgericht, waarin je voor allerlei producten een uitgebreide instructie vindt. Mocht je nog andere vragen hebben, of er met onze uitleg niet helemaal uitkomt, neem dan vooral contact op! We helpen je graag bij het uitzoeken van de perfecte producten voor jouw kind.

 

Met een geschiedenis die meer dan 75 jaar teruggaat op het gebied van kinder(veiligheids)producten, durven we dan ook best te zeggen dat wij dé expert zijn!