Hoekbeveiliging

Bescherm je kleintjes en je interieur met onze hoekbeveiligingsoplossingen. Ontdek onze handige corner guards, tafelhoekjes en wall savers voor een veilige en zorgeloze omgeving. Bij Jippie’s staat jouw gemoedsrust voorop, terwijl je kleintjes veilig en vrij kunnen avonturieren!

Prijs
Price - slider
22000

Jippie's kinderveiligheid

Jippie’s kinderveiligheid maakt al meer dan 40 jaar producten om een huis kinderveilig te maken. Onze producten zijn van hoge kwaliteit en gaan lang mee. Regelmatig voegen wij nieuwe moderne producten toe aan onze collectie. Kinderveiligheid staat letterlijk voor het voorkomen van ongelukken in huis bij kinderen en tegelijkertijd zorgen voor een optimale ontwikkeling en speelplezier.

Kinderen moeten lekker kunnen spelen. Hierbij leren ze wat wel en niet kan. Leren gaat met vallen en opstaan. Een blauwe plek of schaafwondje hoort erbij. Het is wel van belang kinderen in een veilige omgeving opgroeien. Kinderen kunnen het echte gevaar nog niet inschatten en vinden alles interessant.

Jippie’s heeft de risico’s in kaart gebracht:

Hoekbescherming muur

Elk jaar worden gemiddeld 140.000 kinderen van 0 tot 18 jaar behandeld op de Spoedeisende Hulp (SEH). Bijna 1/3 is jonger dan 5 jaar. Meer dan de helft van de ongevallen (60%) is als gevolg van een val. Jonge kinderen hebben daarbij vaak letsel aan het hoofd (bron www.eerstehulpaankids.nl).

Een hoek van een muur of kozijn lijkt in eerste instantie onschuldig en dat is het misschien ook wel in een normale situatie. In een omgeving met opgroeiende kinderen veranderd dit. Kinderen rennen, springen, struikelen en glijden uit tijdens het spelen. Dan is een onschuldige muur ineens een stuk minder onschuldig en kunnen kinderen zich lelijk bezeren aan scherpe hoeken. Gelukkig zijn deze hoeken eenvoudig te beschermen door de Jippie’s stootstrips. Deze zijn zowel voor binnen als voor buiten te gebruiken en zijn leverbaar in verschillende kleuren, zoals geel, rood, blauw, grijs en ivoor. De Jippie’s stootstrip werkt als een stootkussen die de eerste klap opvangt en is een goede hoekbescherming voor de muur. Wil je de stootstrip buiten gebruiken, gebruik dan bevestigingskit voor een optimale hechting.

 

Tafelhoeken beschermen

Scherpe tafelhoeken zijn boosdoeners voor kinderen die kruipend of net leren lopen. Vaak houden kinderen zich vast aan de tafel voor balans. Wanneer ze vallen, stoten ze zich lelijk aan de tafelpunt.

Wat veel mensen zich niet realiseren is dat een kruipend kind zich vaak stoot aan de onderkant van de tafel. Om erachter te komen welke tafelhoeken beveiligd moeten worden, adviseren wij altijd om zelf eens op de grond te gaan zitten en liggen. Zo zit je op ooghoogte van een kruipend kind en zie je precies waar de gevaren zitten. Daarom hebben wij naast de Jippie’s foam tafelbeschermers, ook de Jippie’s dubbele tafelhoeken in het assortiment. Hiermee bescherm je zowel de boven- als de onderkant van de tafel. Uiteraard worden alle Jippie’s tafelhoeken geleverd met bijpassende 3M tape.

Belangrijk is om de ondergrond eerst goed te ontvetten en daarna de hoeken 48 uur te laten drogen voor een optimale hechting. Wil je de tafelhoeken verwijderen? Zet er een föhn op. De warmte zorgt ervoor dat de plak zacht wordt. De plakresten kun je eventueel verwijderen met stickerverwijderaar. Vraag wel altijd eerst advies aan de bouwmarkt. Ieder oppervalk is anders en daarom is het goed om advies te vragen bij de expert.