Kastbeveiliging

Kastsloten, kindersloten & magneetsloten, voor alle soorten en maten hebben we oplossingen om ervoor te zorgen dat jouw kleintjes niet bij scherpe messen, giftige spullen of andere kind-onvriendelijke zaken kunnen komen.

Prijs
Price - slider
22000

Kinderslot kast

Vergiftiging staat in de top 5 van de meest voorkomende ongelukken met kinderen in huis.

Kinderen zijn nieuwgierig en maken graag kasten en lades open. Geen probleem wanneer ze met potten en pannen gaan spelen. Dat is goed voor de fantasie. Maar het wordt anders wanneer het gaat om schoonmaakmiddelen. Kinderen zien het verschil niet tussen een fles ranja en een fles allesreiniger. Vergiftiging is een groot gevaar voor kleine kinderen. Jonge kinderen hebben namelijk de neiging om alles in hun mond te stoppen. Volgens cijfers van VeiligheidNL zijn erin 2017 meer dan 12.000 EHBO-bezoeken geweest door vergiftiging.  De helft van deze ziekenhuisbezoeken zijn kinderen van 1 en 2 jaar. Een kleine hoeveelheid van een giftige stof, kan al schadelijk zijn voor een kind. Dan gaat het niet alleen om schoonmaakmiddelen, maar ook shampoo, medicijnen en vitamine kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid van een kind. Daarom is het belangrijk om deze spullen buiten bereik van kinderen te houden.

Op een hoge plank zetten is niet altijd voldoende. Kinderen zijn vindingrijk en klimmen overal zo op. Zet deze producten daarom achter slot en grendel. Met de Jippie’s kastsloten is het zo gebeurd.

Er zijn verschillende manieren om een kast of lade te beveiligen. Eerst beslis je of je de beveiliging in het zicht wil hebben of niet. Als je het kinderslot niet in het zicht wil hebben, monteer je deze aan de binnenkant. Daarin heb je ook nog een keuze om te plakken of te schroeven. Uit ervaring blijkt wel dat schroeven altijd steviger is dan plakken. Zo kun je het Jippie’s magneetslot plakken aan de binnenkant van een kastje, maar wij adviseren deze ook nog extra vast te zetten met een schroefje.

Wil je niet schroeven, dan kan een kastslot aan de buitenkant een oplossing zijn. Met het Jippie’s knijpslot beveilig je een kast of lade met een vlak oppervlak. Deze wordt geplakt met dubbelzijdig tape. Het knijpslot is 20 cm lang en kan op maat geknipt worden.  Wil je liever ook niet plakken? Dan kun je ook nog kiezen voor ons zogenaamde fietsslot. Het Jippie’s kinderslot extra veilig bevestig je om de handvaten van een keukenkastje.

Beveiliging keukenkastjes

Jippie’s magneetsloten

Magneetsloten zijn de nieuwste manier om je keukenkastjes en lades te beveiligen. Zeker wanneer je niet wil boren in je nieuwe keukenkastjes. Het magneetslot kun je plakken. Het slot kan alleen geopend worden door de bijgeleverde magneetsleutel. Het is verstandig om deze sleutel op een vaste plek neer te hangen met de bijgeleverde houder. Op een plek buiten bereik van kinderen. Ben je de sleutel toch kwijt? Geen probleem, deze zijn los bij te bestellen met de Jippie’s magneetsleutel met houder. De Jippie’s magneetsloten zijn te verkrijgen in een startersset (2 kastjes of lades met 1 sleutel), een aanvullingsset voor 4 kasten of lades (zonder sleutel) en een losse magneetsleutel met houder.

Jippie’s draaihaak

Het Jippie’s draaihaakjes kan, net zoals het magneetslot, gebruikt worden op kasten en lades. Beide producten kunnen aan en uit gezet worden. Dat is handig wanneer de kinderen op bed liggen en je de vaatwasser uit moet laden. Het verschil tussen de twee is dat het magneetslot geplakt kan worden, de draaihaak moet geschroefd worden. Het magneetslot gaat open met een sleutel en de draaihaak gaat open door de kast of lade een stukje open te maken en met je vinger het haakje naar beneden te drukken.

Jippie’s knijpslot

Dit zelfklevend knijpslot kan gebruikt worden voor het afsluiten van objecten met gladde oppervlakken. Het knijpslot kan alleen geopend worden door een volwassen. Een kind heeft niet voldoende kracht in de vingers en mist de motoriek om dit slot open te krijgen. Een volwassen kan deze eenvoudig aan twee kanten inknijpen en openen. Dit slot is verkrijgbaar in het wit.

Lees verder over hoe je ervoor zorgt dat je kastjes dichtblijven voor de allerkleinsten. ►