Kastbeveiliging

Kastsloten, kindersloten & magneetsloten, voor alle soorten en maten hebben we oplossingen om ervoor te zorgen dat jouw kleintjes niet bij scherpe messen, giftige spullen of andere kind-onvriendelijke zaken kunnen komen.
Prijs
Price - slider
550

Kastbeveiliging kinderen

Kies voor veiligheid en gemoedsrust in huis met de kastbeveiliging van Jippie’s!

Kinderen zijn lekker nieuwsgierig en willen graag hun omgeving verkennen. Lekker die kastjes openmaken en eens uitgebreid inspecteren wat er allemaal in zit. Niks mis mee! Maar een ontspannen gevoel geeft het je vaak niet: leeggehaalde kastjes, alles over de vloer, soms wat gebroken glaswerk, of erger… medicijnen en giftige reinigers die ineens voor het grijpen staan! Kastbeveiliging voorkomt deze risico’s en zorgt ervoor dat je huis kindveilig is!

Draaihaak

Een draaihaak zorgt ervoor dat een kind het keukenkastje niet open kan maken. Het verschil met andere kastbeveiligers is dat de draaihaak ‘aan en uit’ kan worden gezet. De haak kan 90 graden gedraaid worden, waardoor deze ‘uit’ staat. Handig wanneer de kinderen in bed liggen en je graag de vaatwasser uit wil ruimen zonder steeds het haakje open en dicht te moeten doen.

Magneetslot

Magneetsloten bieden een discrete en veilige oplossing voor kastbeveiliging. Deze sloten zijn van buitenaf onzichtbaar en kunnen alleen met een speciale magneetsleutel geopend worden. Dit zorgt voor een nette uitstraling zonder in te moeten leveren op veiligheid.

Knijpslot

Een zelfklevend knijpslot kan gebruikt worden voor het afsluiten van objecten met gladde oppervlakken. Ondergrond eerst goed ontvetten! Deze sluiting is een uitkomst, omdat die geplakt kan worden zonder het kastje te beschadigen.

Keukenlade beveiliging kinderen

Een snijwondje als gevolg van een kindje dat een greep in de keukenlade doet en nét met het handje bij de messen terecht komt… we zien het liever niet gebeuren! Het kan ook onschuldiger, zoals een snoepje die even zonder dat papa of mama het ziet het kleine kindermondje in gaat. Maar liever voorkomen we helemaal dat die keukenlade onbedoeld opengaat! Keukenlade beveiliging zorgt ervoor dat deze risico’s tot een minimum worden beperkt.

Draaihaak

Een simpele vorm van keukenlade beveiliging is de draaihaak die ervoor zorgt dat de lade niet verder dan een kier opengaat. Het voordeel van de draaihaak van Jippie’s is, is dat als je kindje niet in de buurt is en jij uitgebreid staat te koken je de haak ook even kunt deblokkeren. 

Magneetslot

Kies voor een magneetslot als je gaat voor een discrete manier van ladebeveiliging. Het is heel chique weggewerkt en je kunt de lades alleen openen met een speciale magneetsleutel. Van buiten zie je er helemaal niets van. Een hele mooie oplossing en ideaal voor bijvoorbeeld open keukens en kastjes en lades in de woonkamer!

Kindersloten keuken

Onze kindersloten zijn ontworpen om jouw kinderen te beschermen tegen de mogelijke gevaren in de keuken, zodat je met een gerust hart kunt koken en bakken.

Waarom Kindersloten in de Keuken?

Kleine kinderen zijn van nature nieuwsgierig en verkennen graag hun omgeving. De keuken, met al zijn apparaten, scherpe voorwerpen en schoonmaakmiddelen, kan ook een risicovolle plek zijn. Kindersloten helpen om deze gevaren te minimaliseren door toegang tot mogelijk gevaarlijke plekken te blokkeren.

Ons Assortiment Kastbeveiliging en Kindersloten

Kast- en Ladebeveiliging

Onze kast- en ladebeveiligingen zijn eenvoudig te installeren en voorkomen dat kleine handjes toegang krijgen tot gevaarlijke items zoals messen, schoonmaakmiddelen en breekbare voorwerpen.

Magneetsloten

Magneetsloten zijn een onzichtbare en effectieve oplossing voor het beveiligen van keukenkasten en lades. Deze sloten zijn van buitenaf niet zichtbaar en kunnen alleen met een speciale magneetsleutel geopend worden, waardoor je keuken er netjes en kindveilig uitziet.

Traphekje

Pak het meteen extra veilig aan en kies ervoor om, indien je keuken alleen toegankelijk is via een deur, af te schermen met een traphekje.

Kwaliteit en veiligheid

Bij Jippie’s staan kwaliteit en veiligheid voorop. Al onze kindersloten zijn uitvoerig getest en voldoen aan de strengste veiligheidsnormen. We begrijpen hoe belangrijk het is om een veilige omgeving voor je kinderen te creëren, en daarom bieden wij alleen producten aan die je kunt vertrouwen.

Waarom is het belangrijk om keukenkastjes te beveiligen voor je kinderen?

Volgens de Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Artsen (NVSHA) worden er gemiddeld per jaar 3000 kinderen opgenomen in het ziekenhuis met vergiftiging. Omdat ouders niet in alle gevallen naar de SEH’s komen, ligt het werkelijke aantal hoger. De NVSHA schat het totale aantal vergiftigingen bij kinderen op ruim 100.000 per jaar. 

Het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum (NVIC) krijgt jaarlijks tienduizenden vragen. Bij kinderen tot 12 jaar gaat het meestal om medicijnvergiftigingen. Op de eerste plaats staat Vitamine D. Verder komen de SEH-artsen relatief vaak pijnstillers en Multivitamine preparaten tegen. Medicijnen worden gemaakt voor volwassenen, de hoeveelheid werkzame stof is daarop afgestemd. Een kind is kleiner en lichter, het innemen van ‘één pilletje van opa’ is vaak al veel te veel. (Bron: nvsha.nl)

Lekker zorgeloos op avontuur gaan moet natuurlijk gewoon kunnen. Het is een belangrijk onderdeel van het opgroei-proces van je kindje en dat gaat met vallen en opstaan. Helemaal niet erg als er af en toe een bordje sneuvelt, een pak koekjes over de vloer ligt, de kledingkast lekker overhoop is gehaald… vervelender wordt het als je kindje de fles gootsteenontstopper aanziet voor een lekkere limonade, een greep doet in de besteklade of in dat ene keukenkastje de medicijnvoorraad van papa en mama tegenkomt. Dát voorkomen we natuurlijk liever en dáárom is het mega belangrijk om je keukenkastjes, met name die met giftige schoonmaakmiddelen en voor kinderen levensgevaarlijke medicijnen erin, extra goed tegen kinderhandjes te beveiligen. 

 

 

Welke soort kast- en keukenbeveiliging heeft de expert zelf in huis?

Anita is moeder van twee opgroeiende jongens: “Áltijd zijn die twee mannetjes op avontuur. Via de keuken rennen ze richting de achtertuin en weer terug naar binnen. Maar ook voor wat lekkers weten ze inmiddels heel goed waar ze moeten zijn! Meestal gaat dat natuurlijk goed, maar ik ben er niet altijd bij. Ik kwam regelmatig terug in een keuken waarbij de lades en kastjes even vakkundig door de heren waren leeggehaald: potten, pannen, eten… het lag allemaal goed over de vloer verspreid. Helemaal niet zo erg, maar dat keukenkastje met schoonmaakmiddel hebben ze natuurlijk óók gevonden. Dát was het moment, weer net iets te laat maar gelukkig nog zonder schade, dat ik dacht: en nu gaan we daar actie op ondernemen! We hebben meteen een set draaihaken voor de keuken en magneetsloten voor andere kastjes aangeschaft die we niet alleen in de keuken maar op praktisch alle kastjes in huis, die we liever niet leeggehaald zien worden, hebben gemonteerd. Het zorgt voor een stuk minder chaos in huis, de mannen kunnen zorgeloos op avontuur en wij kunnen ook af en toe rustig ons eigen ding doen in huis!”

Bekijk de video review van Mommytalks!

Waarom is Jippie dé expert op het gebied van kastbeveiliging voor kinderen?

Jippie’s is een familiebedrijf dat al sinds 1948 actief is op de markt voor kinderartikelen. Destijds is mevrouw Vos-Van Halteren begonnen met het maken van de mooiste doopjurken en wiegbekledingen. Binnen een aantal jaren is dit al uitgegroeid tot 5 grotere winkels verspreid over heel Nederland. 

In 1978 heeft J.P. Vos het bedrijf overgenomen, en die is zich meer gaan richten op de groothandel van producten voor kinderen. Denk hierbij aan, naast de verkoop van de producten die zelf gemaakt werden, ook aan de verkoop van bijvoorbeeld draagzakken, stabiliteits kussens etc. Kinderveiligheid werd ook in deze periode al een belangrijk speerpunt, en daar werd ook de merknaam Jippie’s geboren. Destijds waren producten als veiligheidshaakjes, tafelhoekjes en fornuisrekken veel verkocht. 

In 2010 was het de beurt aan de 3e generatie “Vossen” die het bedrijf ging leiden, namelijk Willem en Karin Vos. Zij maakten destijds de bewuste keuze om zich volledig te specialiseren op het gebied van kinderveiligheid, en inmiddels is Jippie uitgegroeid tot een internationale groothandel die niet alleen de producten verkoopt, maar ook zelf produceert en importeert! 

Naast de productie, import en verkoop van onze producten, proberen we er natuurlijk ook voor te zorgen dat iedereen precies weet hoe je het meeste uit onze producten haalt. Om die reden hebben we een uitgebreide kennisbank opgericht, waarin je voor allerlei producten een uitgebreide instructie vindt. Mocht je nog andere vragen hebben, of er met onze uitleg niet helemaal uitkomt, neem dan vooral contact op! We helpen je graag bij het uitzoeken van de perfecte producten voor jouw kind.

Met een geschiedenis die meer dan 75 jaar teruggaat op het gebied van kinder(veiligheids)producten, durven we dan ook best te zeggen dat wij dé expert zijn!