Raambeveiliging

Voorkom onbedoelde avonturen met onze raambeveiligingsoplossingen. Bescherm je kleintje met onze betrouwbare raambeveiliger of raamkierset. Bij Jippie’s staat veiligheid voorop, zodat jouw kindje zorgeloos kan ontdekken terwijl jij met een gerust hart kunt ontspannen. 

Prijs
Price - slider
22000

Raambeveiliging kind

In deze tijd is luchten van een ruimte misschien wel belangrijker dan ooit. Maar open ramen kunnen ook snel een gevaar opleveren voor kinderen. Kinderen horen dingen buiten, zijn nieuwgierig en gaan kijken. Valt het raam verder open dan kukelt een kind zo naar buiten. Jaarlijks vallen 250 kinderen uit het raam.

Een paar momenten zijn vaak genoeg; de claxon van een auto, vogels of spelende kinderen leiden de aandacht van het kind naar buiten. Als kleintjes dan even niet worden opgemerkt, klimmen ze op de vensterbank, openen het raam en verliezen in het ergste geval hun evenwicht. De kinderen die uit een raam vallen zijn 1 en 3 jaar.

Uit onderzoek is gebleken dat in de helft van de gevallen een kind ergens opgeklommen is om bij het raam te komen. Zorg ervoor dat een kind nergens op kan stappen bij een raam, zoals een stoel of plantenbak. Kijk voor meer praktische top ook eens op de valwijzer op internet.

Kinderen kunnen ook lekker aan het ravotten zijn. Een duw richting een open raam, kan per ongeluk leiden tot een val. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Lees meer over raambeveiliging. ▶️

Raambeveiliging kiep-en kantelraam

Met de nieuwe jippie’s kiep- kantelraamvergrendeling lopen kinderen niet eens het risico dat ze zelf een raam kunnen openen. Deze wordt niet geschroefd of gelijmd, maar met een paar eenvoudige handelingen tussen de handgreep en het frame bevestigd eventueel weer worden verwijderd zonder resten achter te laten.

Twee onafhankelijke bewegingen voorkomen openen door kinderen: de veiligheidsvoorziening kan worden ontgrendeld door de vergrendelingsknop in te drukken en tegelijkertijd aan de raamgreep te draaien. De raambeveiliging is door het SLG test- en certificeringsinstituut bekroond met het keurmerk “geteste kinderveiligheid”.

De bediening van het SLG-gekeurde raamslot van is voor volwassenen zeer eenvoudig. Eerst wordt de schuif aan de zijkant zo ver mogelijk ingeschoven. Nu kan de hendel worden verplaatst en kan de schuif worden vrijgegeven. Wanneer het de gewenste positie heeft bereikt, vergrendelt het zichzelf.