Oefenbroekjes

Stap voor stap naar zindelijkheid met onze oefenbroekjes. Ontworpen voor comfort en vertrouwen tijdens de zindelijkheidstraining. Met Jippie’s hoef je je geen zorgen te maken terwijl je kleintje op avontuur gaat richting zelfstandigheid. Ontdek nu ons assortiment voor een stressvrije weg naar droge avonturen!
Prijs
Price - slider
3233

Wat zijn oefenbroekjes?

Er is een groot verschil tussen luiers, luierbroekjes en trainingsbroekjes.

Luiers worden gebruikt voor de allerkleinsten. Er zit een handige plakstrip aan de zijkanten, waarmee je een baby makkelijk liggend kan verschonen.

Veel ouders beginnen met het gebruik van luierbroekjes als onderdeel van de zindelijkheidstraining. Een luierbroekje is een luier zonder plakstrip. Een luierbroek trek je aan als een onderbroek. Zo kan je je kind verschonen wanneer deze staat en zodra een kind oud genoeg is, kan deze zelf een luierbroekje optrekken als een onderbroek.

Luiers en luierbroekjes absorberen een plasje, waardoor een kind niet voelt wanneer er een ongelukje is gebeurd. De broek voelt nog gewoon droog, dus een kind ervaart het niet als iets oncomfortabels.

Een trainingsbroekje vangt ook een plasje op, maar geeft wel het gevoel van een natte broek. De binnenkant voelt nat aan, terwijl de buitenkant droog blijft. Het voordeel is dat je je kind dan niet steeds helemaal hoeft te verschonen, maar een kind voelt wel het oncomfortabele gevoel van een natte onderbroek. Hiermee help je een kind tijdens de zindelijkheidstraining. In het begin kan je kind een terugval krijgen of lukt het ’s nachts nog niet om helemaal droog te blijven. Wanneer je dan overstapt naar luiers, kun je in feite weer helemaal overnieuw beginnen. Met een trainingsbroekje zorg je ervoor dat een kind voelt wanneer deze een plasje gedaan heeft, maar blijven de kleding of het bed wel droog. Dat scheelt een hoop wassen!

Wat zijn de verschillende soorten oefenbroekjes?

De rekbare oefenbroekjes zijn er in verschillende maten en in diverse superleuke prints. Door de elastische stof kan je kindje deze broekjes heel makkelijk zelf aan- en uittrekken.

Jippie’s heeft in haar assortiment oefenbroekjes voor kinderen vanaf 18 maanden.

 

Wanneer kun je beginnen met oefenbroekjes?

Zodra je kind begint met zindelijkheidstraining kun je eigenlijk ook direct al starten met het gebruiken van oefenbroekjes. Deze broekjes motiveren je kindje namelijk extra om op het potje of naar de wc te gaan omdat het een oncomfortabel gevoel geeft als je kindje (per ongeluk) toch in het broekje heeft geplast. Geen zorgen! Alleen de binnenkant van het broekje wordt nat, de buitenkant blijft droog! De oefenbroekjes van Jippie’s zijn er voor kinderen vanaf 18 maanden, kies de maat die bij de leeftijd van je kindje past. Is je kindje gemiddeld groter of kleiner? Pas dan je keuze aan. We hebben oefenrbroekjes vanaf 18 maanden tot en met een leeftijd van 4 jaar.

Waarom is het goed om te trainen met oefenbroekjes?

Trainingsbroekjes ondersteunen de motorische ontwikkeling van je kind. Je peuter leert zelf een broek naar beneden en omhoog te doen. Hierbij moet je je benen strekken en je heupjes kantelen. Het is heel stimulerend dat een kind het zelfstandig kan doen. 

De rekbare trainingsbroekjes helpen je kind bij de zindelijkheidstraining. Deze gaat aan als een onderbroek. Door de elastische stof kan een kind deze makkelijk zelf aan- en uittrekken als een onderbroek. De schattige karakters op de trainingsbroek komen overeen met de karakter op de My Carry Potty, seat en stool. Het is herkenbaar en vertrouwd. Een kind zal nog meer zelfvertrouwen krijgen in het zindelijk worden! Een bijkomend voordeel voor ouders is dat deze trainingsbroekjes te wassen zijn in de wasmachine en je een hoop geld uitspaart aan wegwerpluiers. Het is ook nog een goed voor het milieu!

Wat zegt de expert over oefenbroekjes?

Bij Jippie’s beveelt expert Julia de My Carry Potty oefenbroekjes sterk aan voor zindelijkheidstraining. “Deze oefenbroekjes zijn ideaal voor kinderen die leren om zelfstandig naar het toilet te gaan,” zegt Julia. “Ze zijn comfortabel, herbruikbaar en bieden een uitstekende absorptie, waardoor ongelukjes netjes worden opgevangen.” My Carry Potty oefenbroekjes zijn ontworpen met leuke prints die kinderen aanspreken en hen stimuleren om zindelijk te worden. “Wat ik vooral waardeer, is dat ze eenvoudig te wassen zijn en snel drogen, wat ouders veel gemak biedt,” voegt Julia toe. “Ze zijn een perfecte overgang tussen luiers en normaal ondergoed, wat de zindelijkheidstraining aanzienlijk vergemakkelijkt.”

Ontdek meer over deze geweldige oefenbroekjes en andere producten voor zindelijkheidstraining op www.jippie.nl.

Waarom is Jippie dé expert op het gebied van oefenbroekjes?

Jippie’s is een familiebedrijf dat al sinds 1948 actief is op de markt voor kinderartikelen. Destijds is mevrouw Vos-Van Halteren begonnen met het maken van de mooiste doopjurken en wiegbekledingen. Binnen een aantal jaren is dit al uitgegroeid tot 5 grotere winkels verspreid over heel Nederland. 

In 1978 heeft J.P. Vos het bedrijf overgenomen, en die is zich meer gaan richten op de groothandel van producten voor kinderen. Denk hierbij aan, naast de verkoop van de producten die zelf gemaakt werden, ook aan de verkoop van bijvoorbeeld draagzakken, stabiliteits kussens etc. Kinderveiligheid werd ook in deze periode al een belangrijk speerpunt, en daar werd ook de merknaam Jippie’s geboren. Destijds waren producten als veiligheidshaakjes, tafelhoekjes en fornuisrekken veel verkocht. 

In 2010 was het de beurt aan de 3e generatie “Vossen” die het bedrijf ging leiden, namelijk Willem en Karin Vos. Zij maakten destijds de bewuste keuze om zich volledig te specialiseren op het gebied van kinderveiligheid, en inmiddels is Jippie uitgegroeid tot een internationale groothandel die niet alleen de producten verkoopt, maar ook zelf produceert en importeert! 

Naast de productie, import en verkoop van onze producten, proberen we er natuurlijk ook voor te zorgen dat iedereen precies weet hoe je het meeste uit onze producten haalt. Om die reden hebben we een uitgebreide kennisbank opgericht, waarin je voor allerlei producten een uitgebreide instructie vindt.

Mocht je nog andere vragen hebben, of er met onze uitleg niet helemaal uitkomt, neem dan vooral contact op! We helpen je graag bij het uitzoeken van de perfecte producten voor jouw kind.Met een geschiedenis die meer dan 75 jaar teruggaat op het gebied van kinder(veiligheids)producten, durven we dan ook best te zeggen dat wij dé expert zijn!