Gehoorbescherming

Bescherm de kleine oortjes van je avonturier met Jippie’s gehoorbescherming! Ga zonder zorgen op ontdekkingstocht, creëer een rustige leeromgeving in de klas en zorg ervoor dat je kindje langer geniet van geluiden. Ontdek nu de ideale gehoorbeschermers voor een zorgeloos avontuur met Jippie’s!
Prijs
Price - slider
422

Gehoorbescherming voor kinderen

Gehoorbescherming is voor kinderen extra belangrijk, omdat hun gehoororgaan nog in volle ontwikkeling is. Dit maakt het orgaan extra kwetsbaar voor schade, en daar wil je niet op jonge leeftijd al mee worden geconfronteerd. Harde geluiden kunnen het erg gevoelige binnenoor beschadigen, wat leidt tot gehoorverlies of een permanente piep of ruis in het oor (tinnitus). Het voorkomen van gehoorschade op jonge leeftijd is essentieel omdat het gehoor een cruciale rol speelt in de ontwikkeling van spraak, taal, sociale vaardigheden, en het leerproces. Kinderen kunnen worden blootgesteld aan harde geluiden tijdens bijvoorbeeld evenementen zoals concerten, of sportwedstrijden. Dit zijn echter niet de enige momenten dat een geluid te hard kan zijn voor kleine oren! Sommige soorten speelgoed maken ook al erg veel lawaai, en luidruchtige schoolomgevingen kunnen ook erg vervelend zijn. Hoewel een schoolomgeving niet zo snel voor een gehoorbeschadiging zal zorgen, kan het wel erg fijn zijn voor je kind om zich hier even van af te kunnen sluiten. Of bij de opvang in de zogenaamde snoezelruimte.

Hoe verstel ik de Jippie’s gehoorbeschermer?

Wanneer je de gehoorbeschermer uitpakt, zit deze helemaal ingeklapt. Eerst druk je de schelpen naar beneden, uit de hoofdband. Daarna pak je de schelp stevig met één hand vast en trek je met je andere hand de pootjes langzaam naar boven. De gehoorbeschermer wordt bijna 3 keer zo groot. Daarna plaats je de gehoorbeschermer op het hoofd van het kind en druk je langzaam de pootje weer naar beneden, net zolang totdat de gehoorbeschermer comfortabel zit.

Wanneer je de gehoorbeschermer niet gebruikt, kun je hem weer opvouwen en opbergen.

Beeld zegt meer dan duizend woorden, dus bekijk ook onze korte film over het verstellen van je Jippie’s gehoorbeschermer.

Voor welke leeftijd is de Jippie’s gehoorbeschermer geschikt?

De Jippie’s gehoorbescherming is te gebruiken vanaf ongeveer 5 jaar. De hoofdband is verstelbaar, waardoor deze eenvoudig aan te passen is aan de grootte van het hoofd. Een kind heeft daardoor jarenlang plezier van deze gehoorbeschermer.

► Lees verder over tot rust komen met Jippie’s gehoorbeschermers

Bekijk de video review van Mommytalks!

Voldoet de gehoorbescherming aan bepaalde eisen / keurmerken?

Jazeker! De Jippie’s gehoorbescherming is getest en goedgekeurd volgens de EU 2016/425. Een korte samenvatting van deze verordening / wet;

 

EU 2016/425 is een Europese verordening die de eisen vaststelt waaraan persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) moeten voldoen voordat ze in de Europese Unie (EU) op de markt worden gebracht. Deze verordening is bedoeld om het vrije verkeer van PBM binnen de EU te waarborgen, terwijl tegelijkertijd een hoog niveau van bescherming voor de gebruikers wordt gegarandeerd. Het omvat richtlijnen voor het ontwerp, de fabricage, en de markering van PBM’s om ervoor te zorgen dat ze geschikt zijn om de gezondheid en veiligheid van de gebruikers te beschermen. Hieronder vallen onder andere helmen, veiligheidsbrillen, gehoorbeschermers, ademhalingsbeschermingsmiddelen, beschermende kleding, en valbeveiliging. De verordening vereist dat fabrikanten hun producten laten testen en certificeren door een erkende instantie om te bewijzen dat ze aan de relevante normen voldoen. Na goedkeuring mogen de producten het CE-keurmerk dragen, wat aangeeft dat ze aan de EU-normen voldoen. Deze verordening is van kracht geworden op 21 april 2018, vervangt de voorgaande Richtlijn 89/686/EEG, en heeft als doel de veiligheid van werknemers en consumenten in de EU te verbeteren.

Wat voor soort demping heeft de Jippie’s gehoorbescherming?

Geluiden vanaf 80 decibel (db) kunnen schadelijk zijn voor je gehoor. Geluiden vanaf 120 decibel kunnen je gehoor direct beschadigen. Om je een idee te geven: wanneer wij met elkaar praten produceren wij 60 decibel, lawaai op het schoolplein 85 decibel, muziek luisteren op een koptelefoon is 95 decibel, een concert produceert 110 decibel en vuurwerk zit zelfs op 140 decibel. Nu is niet alleen het aantal decibel van belang, maar ook de duurt waarin je ermee te maken krijgt. Hoe hoger de aantal decibel, hoe korter je ermee te maken moet krijgen. Een voorbeeld: geluid van 80 decibel kun je 8 uur per dag ‘veilig’ horen. Elke 3 decibel is een verdubbeling van het gelui, waardoor 83 decibel nog maar 4 uur per dag veilig is, 86 decibel nog maar 2 uur per dag, etc.

 

De Jippie’s gehoorbeschermer heeft een demping van 25.8 db, dat wil zeggen dat deze gehoorbeschermer het geluid dempt met 25.8 db. Wanneer je dus in een ruimte bent waar het 100 db is, dan dempt de gehoorbeschermer het geluid met 25.8 db ( 100-25.8= 74.2 db).

Is de Jippie’s gehoorbeschermer ook voor kinderdagverblijven geschikt?

Op een kinderdagverblijf zijn veel kinderen aanwezig. Dat is gezellig en goed voor de sociale contacten, maar voor sommige kinderen is het ook erg druk. Zij willen zich graag even afsluiten van alle prikkels en geluiden. Een kindergehoorbeschermer is dan ideaal.

De kindergehoorbeschermer zorgt voor rust. De harde geluiden worden verminderd en de ruis verdwijnt. Een kind kan zich even rustig terugtrekken met een boekje of met een knuffel. De kindergehoorbeschermer laat wel nog geluid door, maar reduceert harde geluiden en ruis. Een kind kan even tot rust komen en daarna weer lekker verder spelen.

► Lees verder over tot rust komen met Jippie’s gehoorbeschermers

Waarom wordt de Jippie’s gehoorbeschermer aanbevolen door onze experts?

Hoi, ik ben Joost. Papa, docent en ondernemer en ik ben erg blij met de gehoorbeschermers van Jippie’s. Hierdoor ben ik in staat om mijn kinderen mee te nemen naar leuke festivals en bijvoorbeeld Koningsdag en kan ik ook met ze naar vuurwerk kijken of naar Monster Jam toe! De oorkappen zijn ook fantastisch om even wat ruis uit te sluiten. Als een van de kinderen gewoon geconcentreerd wil werken of knutselen pakken ze nu soms zelf een van de gehoorbeschermers erbij. De groene en Nederlandse vlag zijn het meest populair hier in huis :)

Waarom is Jippie’s dé expert op het gebied van gehoorbeschermingsproducten voor kinderen?

Jippie’s is een familiebedrijf dat al sinds 1948 actief is op de markt voor kinderartikelen. Destijds is mevrouw Vos-Van Halteren begonnen met het maken van de mooiste doopjurken en wiegbekledingen. Binnen een aantal jaren is dit al uitgegroeid tot 5 grotere winkels verspreid over heel Nederland. 

In 1978 heeft J.P. Vos het bedrijf overgenomen, en die is zich meer gaan richten op de groothandel van producten voor kinderen. Denk hierbij aan, naast de verkoop van de producten die zelf gemaakt werden, ook aan de verkoop van bijvoorbeeld draagzakken, stabiliteits kussens etc. Kinderveiligheid werd ook in deze periode al een belangrijk speerpunt, en daar werd ook de merknaam Jippie’s geboren. Destijds waren producten als veiligheidshaakjes, tafelhoekjes en fornuisrekken veel verkocht. 

In 2010 was het de beurt aan de 3e generatie “Vossen” die het bedrijf ging leiden, namelijk Willem en Karin Vos. Zij maakten destijds de bewuste keuze om zich volledig te specialiseren op het gebied van kinderveiligheid, en inmiddels is Jippie uitgegroeid tot een internationale groothandel die niet alleen de producten verkoopt, maar ook zelf produceert en importeert! 

Naast de productie, import en verkoop van onze producten, proberen we er natuurlijk ook voor te zorgen dat iedereen precies weet hoe je het meeste uit onze producten haalt. Om die reden hebben we een uitgebreide kennisbank opgericht, waarin je voor allerlei producten een uitgebreide instructie vindt. Mocht je nog andere vragen hebben, of er met onze uitleg niet helemaal uitkomt, neem dan vooral contact op! We helpen je graag bij het uitzoeken van de perfecte producten voor jouw kind.

Met een geschiedenis die meer dan 75 jaar teruggaat op het gebied van kinder(veiligheids)producten, durven we dan ook best te zeggen dat wij dé expert zijn!