Stopcontactbeveiliging

Tijdens een ontdekkingstocht door het huis, het kinderdagverblijf of door het restaurant komt je kindje ook stopcontacten tegen. Bescherm je kindje tegen elektrische gevaren met onze stopcontactbeveiligingsproducten. 

Prijs
Price - slider
22000

Waarom stopcontactbeveiliging

Wanneer kinderen met speelgoed of hun vinger in het stopcontact zitten, kunnen ze een elektrische schok krijgen. Vaak is het een lichte schok en is een kind alleen geschrokken. Maar in sommige gevallen kan het leiden tot brandwonden of spierscheuren. Ook in dit geval geldt; voorkomen is beter dan genezen.

Een stopcontact zit vaak op ooghoogte van een kind. Enig die gaatjes in de muur! Misschien kan ik er iets in stoppen? En zo’n draad die over het aanrecht hangt. Waar gaat die naartoe? En kan ik me daaraan optrekken? En wat een leuke vakjes in het broodrooster? Kan je daar iets in stoppen? Allemaal vragen die door het hoofd van een kind kunnen gaan. Kinderen vinden het reuze interessant!

Hoeveel stopcontacten heb je in huis? Altijd meer dan je denkt. Gemiddeld zitten er 12 stopcontacten per 20 m2. Deze zitten vaak op ooghoogte van het kind. Omdat wij als volwassenen graag de stopcontacten laag willen hebben, vinden kinderen ze vaak heel aantrekkelijk. Ze kunnen er namelijk makkelijk bij.

Stopcontacten zijn er in verschillende variaties. Zorg ervoor dat je stopcontacten altijd geaard is. Een geaard stopcontact zorgt ervoor dat wanneer een apparaat onder spanning komt te staan, de elektriciteit naar de aarde wordt afgevoerd. Sinds 1996 is het verplicht om alle wandcontactdozen te vervangen voor geaarde stopcontacten.

Veel Belgische stopcontacten hebben een aardpin in hun stopcontacten. Hierdoor kun je geen draaistopcontact gebruiken. Wij adviseren hiervoor een Jippie’s blinde plug te gebruiken. Deze heeft namelijk een gat waar de pin doorheen kan.

In Nederland heb je steeds meer luxe stopcontacten in verschillende kleuren. Daarom heeft Jippie’s de stopcontactbeveiligers niet alleen in het wit gemaakt, maar ook in het transparant. Zo valt de stopcontactbeveiliger minder op.

Bij kinderdagverblijven en scholen heb je nog veel meer stopcontacten, omdat het gebouw groter is dan een huis. Jippie’s heeft daarom speciaal voor deze groep de stopcontactbeveiligers afgeteld per 100 of 500 stuks. Deze grootverpakking is ideaal en beter voor het milieu, omdat er slechts 1 verpakking wordt gebruikt in plaats van meerdere losse verpakkingen. Normaal gesproken zijn de Jippie’s stopcontactdraaiers namelijk leverbaar in 5 stuks, 12 stuks of 20 stuks. Lees ook: “Zo hou je het veilig!”

Stopcontactbeveiliging verwijderen

Jippie’s heeft twee soorten stopcontactbeveiligers in het assortiment: Jippie’s stopcontactdraaiers en Jippie’s blinde pluggen.

De Jippie’s stopcontactdraaiers zijn leverbaar in het wit of transparant. De Jippie’s blinde plug zijn leverbaar in het wit met een gele sleutel.

De Jippie’s stopcontactdraaiers worden op het stopcontact geplakt met speciale 3M tape. Laat deze tape na het aanbrengen 48 uur hechten en de stopcontactdraaier blijft jaren zitten.

Mocht je hem nu toch willen verwijderen, dan hebben we een handige tip. Je hebt nodig: een föhn, een platte schroevendraaier, stickerverwijderaar en een oor staafje. Blaas met de föhn op de stopcontactdraaier, hiermee maak je de tape slapper. Zet vervolgens een platte schroevendraaier aan de zijkant van de stopcontact en wiebel deze met beleid los, terwijl je met je andere hand de föhn erop houdt. Na een paar minuten zal de plak laag loslaten en nu kun je de stopcontactdraaier er voorzichtig uithalen. Mochten er nog plakresten achterblijven, dan kun je met een wattenstaafje voor je oor en een beetje stickerverwijderaar voorzichtig de laatste resten aanstippen. Hoe langer de stopcontactdraaier al in het stopcontact zit, hoe makkelijker het verwijderen zal gaan.

De Jippie’s blinde pluggen worden gebruikt voor stopcontacten die niet gebruikt worden. Met een blinde plug sluit je deze volledig af. Wil je deze verwijderen, gebruik dan de speciale gele sleutel. Stop deze sleutel met de pootjes in de achterkant van de blinde plug en draai deze een kwartslag, zodat de pootjes blijven hangen in de plug. Zodra deze vast zit, probeer je de plug langzaam uit het stopcontact te trekken. Altijd met beleid natuurlijk. Zorg ervoor dat je de gele sleutel op een plek legt, waar je deze altijd terug kan vinden.