Kinderveiligheid

Jippie’s heeft al meer dan 40 jaar ervaring met hoogwaardige producten waarmee ieder huis, school, kinderdagverblijf, bibliotheek of andere ruimte kindveilig gemaakt kunnen worden. Ontdek hier ons uitgebreide assortiment!

Prijs
Price - slider
2208

Baby en kinderveiligheid

Baby’s en kinderen ontwikkelen zich in een enorm hoog tempo. De eerste maanden van hun leven zijn ze nog niet zo beweeglijk, maar zodra ze hebben ontdekt hoe ze kunnen rollen gaat het avontuur pas echt beginnen! Kinderen moeten lekker kunnen spelen. Hierbij leren ze wat wel en niet kan. Leren gaat met vallen en opstaan. Een blauwe plek of schaafwondje hoort erbij. Het is wel van belang kinderen in een veilige omgeving opgroeien. Kinderen kunnen het echte gevaar nog niet inschatten en vinden alles interessant.

Laat je kindje dan ook echt op avontuur gaan, maar uiteraard wel met zorg en aandacht voor de veiligheid van je baby. Kan een kindje rollen, dan is het fijn om over hoekbeveiliging van de tafels en deurposten na te denken. Gaat je kindje kruipen? Dan zijn stopcontacten en kastjes natuurlijk super interessant! Met stopcontactbeveiligers voorkom je gevaarlijke situaties met elektriciteit en met een uiteenlopend assortiment van deurbeveiligers voorkom je vingerbeknelling of bijvoorbeeld dat je kindje onbedoeld in aanraking komt met giftige schoonmaakmiddelen of scherpe messen.

Regelmatig voegen wij nieuwe producten toe aan onze collectie. Kinderveiligheid staat letterlijk voor het voorkomen van ongelukken in huis bij kinderen en tegelijkertijd zorgen voor een optimale ontwikkeling en speelplezier… Zorgeloos op avontuur met Jippie’s!

Hoekbeveiliging voor kinderen in huis

Jippie’s tafelhoeken zorgen ervoor dat een kind zich niet kan stoten aan de scherpe tafelranden. De Jippie’s foam tafelhoek beschermen de bovenkant van de tafel en de Jippie’s dubbele tafelhoek zorgen ervoor dat zowel de onder- als de bovenkant van de scherpe tafelhoek worden voorzien van een beschermer. Zo zal een kruipend kind zich vaker stoten aan de onderkant van een tafel dan aan de bovenkant. Met de Jippie’s foam beschermset is het mogelijk om de gehele tafel te voorzien van een stootrand, ook als deze gemaakt ik van glas. Jippie’s stootstrips voorkomen dat een kind zijn hoofd hard kan stoten tegen de rand van een muur. 

Deurbeveiliging voor kinderen

Wanneer een kind leert lopen, trekt deze zich graag op aan de deurpost. Zo ontstaat het gevaar dat een kind klem komt te zitten met de vinger tussen de deur. De deurstrips van Jippie’s voorkomen dit. Deze deurstrips zorgen ervoor dat het scharnierpunt van de deur aan de binnen- en de buitenkant beschermd zijn.

Onze deurstrips zijn van professionele kwaliteit. Dat wil zeggen dat ze uitvoerig zijn getest en voorzien zijn van veiligheidskeurmerken. Ook voor scholen, kinderdagverblijven of andere ruimtes waar vaak kinderen komen zijn onze deurstrips dus bij uitstek geschikt.

Raambeveiliging voor kinderen

Het is ontzettend belangrijk om binnenruimtes regelmatig goed te luchten. Maar open ramen kunnen ook snel een gevaar opleveren voor kinderen. Kinderen horen dingen buiten, zijn nieuwsgierig en gaan kijken. Valt het raam verder open dan kukelt een kind zo naar buiten. Wist je dat er jaarlijks 250 kinderen uit een raam vallen? Dat voorkomen we natuurlijk graag!

Een paar momenten zijn vaak genoeg: de claxon van een auto, sirenes van een voorkomende brandweerauto, vogels of spelende kinderen leiden de aandacht van het kind naar buiten. Als kleintjes dan even niet worden opgemerkt, klimmen ze op de vensterbank, openen het raam en verliezen in het ergste geval hun evenwicht. 

Uit onderzoek is gebleken dat in de helft van de gevallen een kind ergens opgeklommen is om bij het raam te komen. Zorg ervoor dat een kind nergens op kan stappen bij een raam, zoals een stoel of plantenbak. Met wat extra beveiliging kun je ook eenvoudig voorkomen dat het raam te ver opengaat. Gebruik hiervoor de raambeveiligers van Jippie’s!

 

Stopcontactbeveiliging

De Jippie’s stopcontactdraaiers zorgen ervoor dat kinderen geen speelgoed in het stopcontact kunnen steken en zo een schok kunnen krijgen. De Jippie’s stopcontactdraaiers zijn ideaal wanneer je een stopcontact toch nog vaak wil gebruiken. Je stopt de stekker er verticaal in, draaien en je kan de stekker in het stopcontact steken. Gebruik je een stopcontact niet? Beveilig deze dan met de Jippie’s blinde plug. Deze sluit het stopcontact helemaal af, zodat een kind er niets in kan steken.

Badkamerbeveiliging voor kinderen en baby's

De badkamer is een van de meest gebruikte ruimtes in huis, maar kan ook een van de gevaarlijkste zijn. Gladheid, scherpe randen en moeilijk te bereiken plekken kunnen ongelukken veroorzaken.

Met de badkamerbeveiligingsproducten van Jippie’s minimaliseer je deze risico’s en creëer je een veilige omgeving voor iedereen.

Bedbeveiliging kinderen

Een goede nachtrust is essentieel voor de gezondheid en het welzijn van iedereen. Bedbeveiliging is een cruciaal onderdeel om ongelukken zoals vallen uit bed te voorkomen. Met de juiste beveiligingsproducten zorg je voor een veilige slaapomgeving en verminder je de risico’s op letsel.

Kies voor het bedhekje van Jippie’s: deze zijn stevig en gemakkelijk te installeren, ideaal om te voorkomen dat kinderen of ouderen uit bed vallen!

Keukenbeveiliging kinderen

Kinderen zijn nieuwgierig en maken graag kasten en lades open. Geen probleem wanneer ze met potten en pannen gaan spelen. Dat is goed voor de fantasie. Maar het wordt anders wanneer het gaat om schoonmaakmiddelen. Kinderen zien het verschil niet tussen een fles ranja en een fles allesreiniger. Vergiftiging is een groot gevaar voor kleine kinderen. Jonge kinderen hebben namelijk de neiging om alles in hun mond te stoppen.

Volgens cijfers van VeiligheidNL zijn erin 2017 meer dan 12.000 EHBO-bezoeken geweest door vergiftiging. De helft van deze ziekenhuisbezoeken zijn kinderen van 1 en 2 jaar. Gelukkig kun je dit soort spullen veilig opbergen met de Jippie’s magneetsloten.

Welke soort kinderbeveiliging is het beste volgens onze expert?

Karin, onze expert bij Jippie’s, benadrukt dat kinderveiligheid thuis van het grootste belang is. “Kinderen zijn nieuwsgierig en ontdekken graag hun omgeving,” zegt Anita. “Het is onze taak als ouders en verzorgers om ervoor te zorgen dat deze ontdekkingsreis veilig verloopt.” Ze adviseert om het huis te voorzien van betrouwbare beveiligingsproducten, zoals raamvergrendelingen en kierstandhouders, om risico’s te minimaliseren. Volgens Karin is preventie de sleutel: “Met de juiste voorzorgsmaatregelen kunnen ongelukken eenvoudig worden voorkomen.” Karin staat altijd klaar om ouders te voorzien van deskundig advies en praktische tips om hun huis veiliger te maken. Bij Jippie’s streven we ernaar om een veilige leefomgeving te creëren waar kinderen zorgeloos kunnen spelen en groeien.

Bezoek www.jippie.nl voor meer informatie en om ons volledige assortiment kinderveiligheidsproducten te ontdekken.

Waarom is Jippie dé expert op het gebied van kinderbeveiliging?

Jippie’s is een familiebedrijf dat al sinds 1948 actief is op de markt voor kinderartikelen. Destijds is mevrouw Vos-Van Halteren begonnen met het maken van de mooiste doopjurken en wiegbekledingen. Binnen een aantal jaren is dit al uitgegroeid tot 5 grotere winkels verspreid over heel Nederland. 

In 1978 heeft J.P. Vos het bedrijf overgenomen, en die is zich meer gaan richten op de groothandel van producten voor kinderen. Denk hierbij aan, naast de verkoop van de producten die zelf gemaakt werden, ook aan de verkoop van bijvoorbeeld draagzakken, stabiliteits kussens etc. Kinderveiligheid werd ook in deze periode al een belangrijk speerpunt, en daar werd ook de merknaam Jippie’s geboren. Destijds waren producten als veiligheidshaakjes, tafelhoekjes en fornuisrekken veel verkocht. 

In 2010 was het de beurt aan de 3e generatie “Vossen” die het bedrijf ging leiden, namelijk Willem en Karin Vos. Zij maakten destijds de bewuste keuze om zich volledig te specialiseren op het gebied van kinderveiligheid, en inmiddels is Jippie uitgegroeid tot een internationale groothandel die niet alleen de producten verkoopt, maar ook zelf produceert en importeert! 

Naast de productie, import en verkoop van onze producten, proberen we er natuurlijk ook voor te zorgen dat iedereen precies weet hoe je het meeste uit onze producten haalt. Om die reden hebben we een uitgebreide kennisbank opgericht, waarin je voor allerlei producten een uitgebreide instructie vindt. Mocht je nog andere vragen hebben, of er met onze uitleg niet helemaal uitkomt, neem dan vooral contact op! We helpen je graag bij het uitzoeken van de perfecte producten voor jouw kind.

Met een geschiedenis die meer dan 75 jaar teruggaat op het gebied van kinder(veiligheids)producten, durven we dan ook best te zeggen dat wij dé expert zijn!