Deurstrips

De beste deurstrips om deuren te beveiligen tegen vingerletsel. Voor professioneel gebruik, in scholen, kinderdagverblijven of verzorgingstehuizen maar ook voor thuisgebruik om onnodig vingerletsel te voorkomen!

Prijs
Price - slider
22000

Finger Alert deurstrips

Een deurstrip zorgt ervoor dat kinderen niet met hun vingers tussen de deur kunnen komen. Een ander wordt voor deurstrip is vingerbeschermer. Doordat deze vingerbeschermer over de schanierkant van de deuropening geplaatst wordt, kan een kind niet meer klem komen te zitten met de vinger. Jaarlijks gebeuren er duizenden ongelukken met kinderen die hun vinger knellen tussen de deur, met alle gevolgen van dien. De Jippie’s deurstrips zijn voorzien van het juiste keurmerk: SKG-IKOB- gecertificeerd voor EN 16654 en de NEN 8654. De Jippie’s deurstrips zijn verkrijgbaar in verschillende maten, namelijk 120 tot 245 cm hoog. Voor thuisgebruik adviseren wij de transparante versie (120150 of 180 cm hoog). Voor professioneel gebruik adviseren wij de professionele versie (vanaf 180 cm hoog tot 245 cm hoog).

Een paar punten zijn van belang om de juiste deurstrip te kiezen: waar ga je de deurstrip gebruiken (binnen of buiten), de hoogte en de draaicirkel van de deur. Op deze pagina zie je al onze deurstrips verzameld op type. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende hoogte en kleuren. Kijk bij de omschrijving of de deurstrip ook geschikt is voor buitengebruik als dat nodig is. Voor thuisgebruik kan je kiezen voor de Jippie’s deurstrip transparant. Deze zijn voordeliger, omdat deze geplakt worden op de deur en thuis minder intensief gebruikt worden (zijn getest tot 250.000 open- en dichtbewegingen).

Voor professioneel gebruik zoals in een kinderdagverblijf of school, adviseren wij de Jippie’s deurstrip professional of de FinProtect +. Beide worden geschroefd met een profiel en zijn getest op intensief gebruik (1.000.000 open- en dichtbewegingen). Twijfel je over de draaicirkel van de deur? Neem dan gerust contact met ons op. Wij hebben een handige tool die we per mail kunnen sturen. Deze tool kun je uitprinten, uitknippen en op de deuropening leggen. Zo zie je precies welke deurstrip geschikt is.

Vingerbeknelling

Een deurstrip voor thuisgebruik kan geplakt worden (Jippie’s deurstrip transparant). Deze beschermt zowel de binnen- als de schanierkant van de deur. Ontvet altijd eerst goed de deur. Controleer voor het plaatsen of de deurstrip past door deze voor de deuropening te houden. Deze deurstrip kan op elke vlakke ondergrond (hout, kunststof of metaal) worden aangebracht en met water gereinigd. Om een betere verbinding te krijgen is het ook mogelijk de strips met kleine spijkers of schroeven extra vast te zetten. Hiervoor zijn in de strips 2 smalle gleuven uitgespaard. Let op; bij water dragende verf op deur of kozijn kan beter geschroefd of gespijkerd worden. Een deur voorzien van deze deurstrip kan nog maximaal 110 graden opendraaien. Bij een grote uitzwaai, moet een deurstop gebruikt worden om beschadiging van de deur of deurpost te voorkomen.

Een professionele deurstrip (Jippie’s deustrip professional of FinProtect) wordt met hele sterke lijm geplakt. Wij adviseren altijd om deze ook te schroeven, omdat dit in het gebruik toch het sterkste blijkt te zijn. Deuren in een professionele omgeving worden immers heel intensief gebruikt.

Voordat je een deurstrip plaatst, controleer eerst of je de juiste hebt door deze voor de deur te houden. Zijn de hoogte en de draaicirkel goed, dan kun je overgaan naar de volgende stap. Meet eerst de juiste afstand voor de profielen, monteer deze met schroeven op je kozijn en deur. Wanneer je dat gedaan hebt, kun je de deurstrip er gemakkelijk inklikken. Mocht deze deurstrip ooit kapot gaan om wat voor reden dan ook, dan is het gemakkelijk om deze eruit te schuiven en er een nieuw in te klikken. De profielen kunnen gewoon blijven zitten.

Deustrips: Wat zijn het en hoe werkt het? Lees meer!