Deurbeveiliging

De beste deurstrips om deuren te beveiligen tegen vingerletsel. Voor professioneel gebruik, in scholen, kinderdagverblijven of verzorgingstehuizen maar ook voor thuisgebruik om onnodig vingerletsel te voorkomen!
Prijs
Price - slider
5208

Deurbeveiliging voor kinderen

Een deurstrip, ook wel bekend als een vingerbeschermer, zorgt ervoor dat kinderen niet met hun vingers tussen de deur kunnen komen. Deze handige vingerbeschermer wordt over de scharnierkant van de deuropening geplaatst, waardoor het risico op geknelde vingers volledig wordt geëlimineerd.

Jaarlijks Duizenden Ongelukken

Jaarlijks gebeuren er duizenden ongelukken waarbij kinderen hun vingers tussen de deur knellen. Dit kan ernstige gevolgen hebben. Daarom zijn de deurstrips van Jippie’s voorzien van het juiste keurmerk: SKG-IKOB-gecertificeerd voor EN 16654 en NEN 8654, wat staat voor veiligheid en betrouwbaarheid.

Verschillende Maten en Toepassingen

De Jippie’s deurstrips zijn verkrijgbaar in verschillende maten, van 120 cm tot 245 cm hoog. Voor thuisgebruik adviseren wij de transparante versie (120, 150 of 180 cm hoog), die eenvoudig op de deur geplakt wordt en getest is tot 250.000 open- en dichtbewegingen. Voor professioneel gebruik, zoals in kinderdagverblijven of scholen, raden we de professionele versie aan (vanaf 180 cm tot 245 cm hoog), die met een profiel wordt geschroefd en getest is op 1.000.000 bewegingen.

Keuze van de Juiste Deurstrip

Bij het kiezen van de juiste deurstrip is het belangrijk om te weten waar je deze gaat gebruiken (binnen of buiten), de hoogte, en de draaicirkel van de deur. Op onze website vind je een overzicht van al onze deurstrips, beschikbaar in verschillende hoogtes en kleuren. Controleer bij de productbeschrijvingen of de deurstrip geschikt is voor buitengebruik indien nodig.

Professioneel Advies en Tools

Twijfel je over de draaicirkel van de deur? Neem gerust contact met ons op. Wij bieden een handige tool die je per mail kunt ontvangen. Deze tool kun je uitprinten, uitknippen en op de deuropening leggen om precies te zien welke deurstrip geschikt is.

Bezoek www.jippie.nl voor meer informatie en om ons uitgebreide assortiment deurstrips te bekijken. Veiligheid begint bij Jippie’s!

Wat kan er misgaan als je geen deurbeveiliging hebt?

Zonder een deurbeveiliger van Jippie’s in huis, loop je het risico op verschillende ongelukken, vooral als er kinderen aanwezig zijn. Hier zijn enkele gevaren die kunnen ontstaan zonder de juiste deurbeveiliging:

1. Geknelde Vingers

Een van de meest voorkomende ongelukken is dat kinderen hun vingers tussen de deur knellen. Dit kan leiden tot pijnlijke kneuzingen, snijwonden of zelfs botbreuken, wat ernstige medische aandacht kan vereisen.

2. Valpartijen

Wanneer deuren plotseling dichtvallen, kunnen kinderen die net hun evenwicht leren bewaren gemakkelijk struikelen en vallen. Dit kan resulteren in hoofdletsel of andere verwondingen.

3. Verminderde Veiligheid in Drukke Omgevingen

In drukke omgevingen zoals kinderdagverblijven en scholen, is het risico op ongelukken zonder deurbeveiliging nog groter. Deuren worden vaker gebruikt en de kans op ongelukken neemt toe zonder de juiste voorzorgsmaatregelen.

Bescherm Je Kind met Jippie’s Deurbeveiliging

De deurbeveiligers van Jippie’s zijn ontworpen om deze gevaren te voorkomen en de veiligheid van je kinderen te waarborgen. Bezoek www.jippie.nl/deurbeveiliging om ons assortiment te bekijken en te investeren in de veiligheid van je huis. Met Jippie’s deurbeveiligers kun je met een gerust hart genieten van een veilige en kindvriendelijke omgeving.

Is een deurbeveiliger hetzelfde als een vingerbeschermer?

Ja, een deurbeveiliger en een vingerbeschermer zijn in essentie hetzelfde en dienen hetzelfde doel: het voorkomen dat vingers, met name die van kinderen, tussen de deur en het deurkozijn bekneld raken.

Functie en Toepassing

Een deurbeveiliger of vingerbeschermer wordt aan de scharnierkant van de deur bevestigd. Dit voorkomt dat er een opening ontstaat waar vingers tussen kunnen komen bij het openen en sluiten van de deur. Door deze preventieve maatregel kunnen pijnlijke en soms ernstige verwondingen worden vermeden.

Soorten Deurbeveiligers/Vingerbeschermers

Er zijn verschillende soorten deurbeveiligers en vingerbeschermers beschikbaar, afhankelijk van het gebruik en de locatie:

  • Transparante Deurstrips: Ideaal voor thuisgebruik, eenvoudig te installeren en minder opvallend.
  • Professionele Deurstrips: Geschikt voor intensief gebruik in kinderdagverblijven, scholen en andere openbare ruimtes. Deze worden meestal geschroefd voor extra stevigheid.

Veiligheid en Kwaliteit

De deurbeveiligers van Jippie’s zijn SKG-IKOB-gecertificeerd voor EN 16654 en NEN 8654, wat garant staat voor de hoogste veiligheidsnormen. Ze zijn beschikbaar in verschillende maten en uitvoeringen, zodat je altijd een passende oplossing vindt voor jouw situatie.

Bezoek www.jippie.nl/deurbeveiliging om ons uitgebreide assortiment te bekijken en de beste keuze te maken voor de veiligheid van je kinderen. Bij Jippie’s staat kinderveiligheid altijd voorop!

Welke maat deurbeveiliger heb ik nodig?

Het kiezen van de juiste maat deurbeveiliger is cruciaal voor optimale bescherming. Hier zijn enkele factoren om te overwegen bij het bepalen van de juiste maat voor jouw situatie:

1. Hoogte van de Deur

De hoogte van de deur is een belangrijke factor. Deurbeveiligers zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes, zoals:

  • 120 cm hoog: Geschikt voor de meeste binnendeuren in woonhuizen.
  • 150 cm en 180 cm hoog: Aanbevolen voor extra bescherming in drukbezochte ruimtes.
  • 245 cm hoog: Ideaal voor buitendeuren en professionele omgevingen zoals scholen en kinderdagverblijven.

2. Gebruikslocatie

  • Thuisgebruik: Voor thuisgebruik zijn transparante deurstrips ideaal. Ze zijn voordeliger en worden geplakt op de deur, geschikt voor minder intensief gebruik (getest tot 250.000 open- en dichtbewegingen).
  • Professioneel Gebruik: Voor kinderdagverblijven, scholen en andere intensief gebruikte omgevingen raden we de professionele deurstrips aan, zoals de Jippie’s deurstrip professional of de FinProtect+. Deze worden geschroefd met een profiel en zijn getest op intensief gebruik (1.000.000 open- en dichtbewegingen).

3. Draaicirkel van de Deur

Controleer de draaicirkel van de deur om er zeker van te zijn dat de deurbeveiliger goed past en effectief werkt. Bij twijfel kun je contact opnemen met Jippie’s voor een handige tool die je helpt de juiste maat te bepalen.

Persoonlijk Advies

Twijfel je over welke maat of type deurbeveiliger je nodig hebt? Neem gerust contact op met Jippie’s voor persoonlijk advies. We helpen je graag bij het kiezen van de juiste oplossing voor jouw specifieke situatie.

Hoe beveilig je deuren volgens onze expert?

Joost, de expert van Jippie’s, benadrukt het belang van goede deurbeveiliging om ongelukken te voorkomen. Hij adviseert het gebruik van deurstrips, zoals de FinProtect vingerbeschermers, die eenvoudig over de scharnierkant van de deur worden geplaatst. Deze strips voorkomen beknelde vingers en zijn essentieel voor zowel binnen- als buitendeuren.

Voor binnendeuren beveelt Joost transparante deurstrips aan, die discreet en duurzaam zijn, getest tot 250.000 bewegingen. Voor buitendeuren raadt hij weerbestendige strips aan. Joost onderstreept ook het belang van specifieke oplossingen voor verschillende deurtypes, zoals draaideuren, schuifdeuren en dubbele deuren.

Voor professionele omgevingen, zoals kinderdagverblijven en scholen, adviseert hij de professionele deurstrips van Jippie’s, getest op intensief gebruik tot 1.000.000 bewegingen.

“Controleer altijd de draaicirkel van de deur voor de juiste maat,” zegt Joost. Voor meer advies en informatie, bezoek www.jippie.nl. Veiligheid begint bij Jippie’s!

Waarom is Jippie dé expert op het gebied van deurbeveiliging?​

Jippie’s is een familiebedrijf dat al sinds 1948 actief is op de markt voor kinderartikelen. Destijds is mevrouw Vos-Van Halteren begonnen met het maken van de mooiste doopjurken en wiegbekledingen. Binnen een aantal jaren is dit al uitgegroeid tot 5 grotere winkels verspreid over heel Nederland.

In 1978 heeft J.P. Vos het bedrijf overgenomen, en die is zich meer gaan richten op de groothandel van producten voor kinderen. Denk hierbij aan, naast de verkoop van de producten die zelf gemaakt werden, ook aan de verkoop van bijvoorbeeld draagzakken, stabiliteits kussens etc. Kinderveiligheid werd ook in deze periode al een belangrijk speerpunt, en daar werd ook de merknaam Jippie’s geboren. Destijds waren producten als veiligheidshaakjes, tafelhoekjes en fornuisrekken veel verkocht.

In 2010 was het de beurt aan de 3e generatie “Vossen” die het bedrijf ging leiden, namelijk Willem en Karin Vos. Zij maakten destijds de bewuste keuze om zich volledig te specialiseren op het gebied van kinderveiligheid, en inmiddels is Jippie uitgegroeid tot een internationale groothandel die niet alleen de producten verkoopt, maar ook zelf produceert en importeert!

Naast de productie, import en verkoop van onze producten, proberen we er natuurlijk ook voor te zorgen dat iedereen precies weet hoe je het meeste uit onze producten haalt. Om die reden hebben we een uitgebreide kennisbank opgericht, waarin je voor allerlei producten een uitgebreide instructie vindt. Mocht je nog andere vragen hebben, of er met onze uitleg niet helemaal uitkomt, neem dan vooral contact op! We helpen je graag bij het uitzoeken van de perfecte producten voor jouw kind.

Met een geschiedenis die meer dan 75 jaar teruggaat op het gebied van kinder(veiligheids)producten, durven we dan ook best te zeggen dat wij dé expert zijn!