Opgroeien in een veilige omgeving is belangrijk. Zo ontplooien kinderen zich het beste. Kinderopvang is tegenwoordig een standaard onderdeel van de omgeving geworden.

Waarom je leidsters beter presteren als de omgeving veilig is

Leidsters van een kinderdagverblijf hebben veel taken. Ze verzorgen de kinderen en krijgen steeds meer administratieve taken. Kinderveiligheid is daar een belangrijk onderdeel van. Kinderen gaan op avontuur en dat kan ook in een veilige omgeving.

Wanneer leidster zich zorgen moeten maken over de veiligheid van de kinderen, geeft dit stress en onrust. Terwijl de 3 R’s (rust, regelmaat en reinheid) juist zo belangrijk zijn wanneer je met kinderen werkt. Leidsters kunnen zich beter op hun werk met de kinderen concentreren, wanneer ze er zeker van zijn dat de omgeving kindveilig is gemaakt. Zo kunnen leidster zich bezig houden met waar zij goed in zijn: het verzorgen en helpen ontwikkelen van kinderen.

Kinderveiligheid

Kinderveiligheid staat voor ons voor veilig op avontuur gaan. Kinderen zijn kinderen. Ze zijn nieuwsgierig en gaan graag op avontuur. Dit is ook belangrijk voor hun ontwikkeling en motoriek. Kinderen leren met vallen en opstaan. Dit hoort erbij. Maar helaas zijn er ook situaties denkbaar waarbij een kind zich ernstig kan verwonden. Denk aan de vingerbeknelling, hoofd storen tegen scherpe punten of vergiftiging. Dit kun je eenvoudig voorkomen door kinderveiligheidsproducten aan te brengen.

Jippie’s kinderveiligheid

Jippie’s heeft meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van kinderveiligheid. Door deze ervaring zijn wij dé expert op dit gebied. Deuren, ramen, kasten, lades, elektriciteit, scherpe hoeken en slapen. Allemaal onderwerpen waarin wij jullie kunnen adviseren:

Scherpe hoeken van muren lijken onschuldig, tot er kinderen vlak naast gaan spelen. Kinderen rennen, fietsen, glijden en vallen. Wanneer zij met het hoofd tegen deze rand vallen, kan dat al snel leiden tot letsel aan het hoofd. De Jippie’s corner guard is 120 cm hoog, verkrijgbaar in verschillende kleuren en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden.

Scherpe hoeken van muren lijken onschuldig, tot er kinderen vlak naast gaan spelen. Kinderen rennen, fietsen, glijden en vallen. Wanneer zij met het hoofd tegen deze rand vallen, kan dat al snel leiden tot letsel aan het hoofd. De Jippie’s corner guard is 120 cm hoog, verkrijgbaar in verschillende kleuren en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden.

Jippie’s heeft zowel foam tafelhoeken, als dubbele tafelhoeken in het assortiment. Beide zijn voorzien van 3M tape. De foam tafelhoeken geven bescherming aan de bovenkant van de tafel, terwijl de dubbele tafelhoeken zorgen voor bescherming aan zowel de boven- als onderkant van de tafel.

Vergiftiging is een groot probleem bij kinderen. Een kleine hoeveelheid schoonmaakmiddel is al voldoende om schade toe te brengen aan de gezondheid. Jippie’s heeft zowel een magneetslot als haakjes in de collectie. Het Jippie’s magneetslot zorgt ervoor dat de kast of lade helemaal dicht blijft. De meegeleverde magneetsleutel zorgt voor ontgrendeling. Zowel het magneetslot als het haakje kan ‘uit’ worden gezet. Dit is handig wanneer de kinderen naar huis zijn en er nog van alles opgeruimd moet worden. Dat gaat een stuk sneller zonder alle veiligheidshaakjes. Naar deze producten, heeft Jippie’s ook het knijpslot in de collectie. Hiermee kan een (koel)kast aan de buitenkant worden afgesloten en alleen door een volwassenen worden geopend.

Wanneer kinderen medicijnen nodig hebben op de kinderdagopvang, is het van belang dat deze veilig opgeborgen kunnen worden. Hiervoor heeft Jippie’s de medicijndoos met kinderveilig slot. Deze kan niet open worden gemaakt door een kind. Het is een klein formaat, waardoor deze ook in de koelkast gezet kan worden en niet teveel plaats in beslag neemt.

De Jippie’s stopcontact draaiers beveiligen het stopcontact, terwijl deze toch gebruikt kan worden. Aangezien een kinderdagverblijf vaak veel stopcontacten moet beveiligen, hebben wij hiervoor speciaal een grootverpakking gemaakt van 20 of 100 stuks.

Zo houden we het veilig

Onze producten voldoen aan de zwaarste keurmerken. Deze norm is speciaal voor professioneel gebruik. Zo worden deuren heel intensief gebruikt in de dagopvang en daarmee de deurstrips dus ook. Onze deurstrips zijn getest op 1.000.000x op en dicht gaan. Daarnaast zijn de deurstrips voorzien van aluminium profielen met daartussen de deurstrip. Mocht deze deurstrip toch kapot gaan, is deze eenvoudig te vervangen. Zonder opnieuw te hoeven schroeven en meten.

Jippie’s ontzorgt door inzicht te geven, kennis te delen en onze visie te bespreken over hoe kinderen veilig op avontuur kunnen!