Alle producten

Jippie’s kinderveiligheid maakt al meer dan 40 jaar producten om een huis kinderveilig te maken. Onze producten zijn van hoge kwaliteit en gaan lang mee.

Prijs
Price - slider
566

Jippie's kinderveiligheid

Jippie’s kinderveiligheid maakt al meer dan 40 jaar producten om een huis kinderveilig te maken. Onze producten zijn van hoge kwaliteit en gaan lang mee. Regelmatig voegen wij nieuwe moderne producten toe aan onze collectie. Kinderveiligheid staat letterlijk voor het voorkomen van ongelukken in huis bij kinderen en tegelijkertijd zorgen voor een optimale ontwikkeling en speelplezier.

Kinderen moeten lekker kunnen spelen. Hierbij leren ze wat wel en niet kan. Leren gaat met vallen en opstaan. Een blauwe plek of schaafwondje hoort erbij. Het is wel van belang kinderen in een veilige omgeving opgroeien. Kinderen kunnen het echte gevaar nog niet inschatten en vinden alles interessant.

Jippie’s heeft de risico’s in kaart gebracht:

Vergiftiging

Kinderen zijn nieuwgierig en maken graag kasten en lades open. Geen probleem wanneer ze met potten en pannen gaan spelen. Dat is goed voor de fantasie. Maar het wordt anders wanneer het gaat om schoonmaakmiddelen. Kinderen zien het verschil niet tussen een fles ranja en een fles allesreiniger. Vergiftiging is een groot gevaar voor kleine kinderen. Jonge kinderen hebben namelijk de neiging om alles in hun mond te stoppen.

Volgens cijfers van VeiligheidNL zijn erin 2017 meer dan 12.000 EHBO-bezoeken geweest door vergiftiging. De helft van deze ziekenhuisbezoeken zijn kinderen van 1 en 2 jaar. Gelukkig kun je dit soort spullen veilig opbergen met de Jippie’s magneetsloten.

Vingerbeknelling

Wanneer een kind leert lopen, trekt deze zich graag op aan de deurpost. Zo ontstaat het gevaar dat een kind klem komt te zitten met de vinger tussen de deur. De deurstrips van Jippie’s voorkomen dit. Deze deurstrip zorgt dat het scharnierpunt van de deur aan de binnen- en de buitenkant beschermd zijn.

Hoofd stoten

Jippie’s tafelhoeken zorgen ervoor dat een kind zich niet kan stoten aan de scherpe tafelranden. De Jippie’s foam tafelhoek beschermen de bovenkant van de tafel en de Jippie’s dubbele tafelhoek zorgen ervoor dat zowel de onder- als de bovenkant van de scherpe tafelhoek worden voorzien van een beschermer. Zo zal een kruipend kind zich vaker stoten aan de onderkant van een tafel dan aan de bovenkant. Met de Jippie’s foam beschermset is het mogelijk om de gehele tafel te voorzien van een stootrand, ook als deze gemaakt ik van glas. Jippie’s stootstrip voorkomen dat een kind zijn hoofd hard kan stoten tegen de rand van een muur. Een muur is in een normale situatie onschuldig, maar zodra er kinderen langs gaan rennen kan die al snel omslaan in een gevaarlijke situatie.

Elektriciteit

De Jippie’s stopcontactdraaiers zorgen ervoor dat kinderen geen speelgoed in het stopcontact kunnen steken en zo een schok kunnen krijgen. De Jippie’s stopcontactdraaiers zijn ideaal wanneer je een stopcontact toch nog vaak wil gebruiken. Je stopt de stekker er verticaal in, draaien en je kan de stekker in het stopcontact steken. Gebruik je een stopcontact niet? Beveilig deze dan met de Jippie’s blinde plug. Deze sluit het stopcontact helemaal af, zodat een kind er niets in kan steken.