In het beroep pedagogisch medewerker kinderopvang draag je bij aan de ontwikkeling van kinderen. Je begeleidt groepen met kinderen op een kinderdagverblijf. Je kunt werken met kinderen van verschillende leeftijden; baby’s, peuters en kleuters. Maar tegenwoordig krijgt deze functie ook steeds meer administratieve werkzaamheden. Kinderveiligheid is daar ook een onderdeel van.

Kinderen mogen op avontuur, perk je zorgen in

Kinderen zijn kinderen. Ze zijn nieuwsgierig en ontwikkelen zich door op avontuur te gaan. Dat is belangrijk voor hun motoriek en fantasie. Met de Jippie’s kinderveiligheidsproducten zorg je ervoor dat een kind dat veilig kan doen. Een blauwe plek of schaafwond hoort bij opgroeien, maar ernstig letsel moet voorkomen worden.

Zorg dat je weet wat er beveiligd is en hoe

Wij helpen je graag om je te adviseren op dit gebied, zodat jij je er geen zorgen over hoeft te maken en je je kunt concentreren op de kinderen. Samen maken we een plan om de omgeving kindveilig te maken en te houden.

Een goede tip is om te kijken vanuit het oogpunt van het kind. Ga op de grond zitten, liggen, rollen en kijk om je heen. Waar zitten de scherpe tafelhoeken, scherpe hoeken op de muur, stopcontacten, deuren, kasten, etc. Wat is belangrijk om te beveiligen en wat kun je laten gebeuren. Maak de beslissing wat ernstig letsel kan oplopen of alleen een blauwe plek. Kinderen zijn kinderen. Ze leren met vallen en opstaan. Alleen moeten we ernstig letsel zien te voorkomen, zoals vingerbeknelling of vergiftiging.

Bepaal het proces en onderhoud

Allereerst moeten alle gevaarlijke situaties in kaart worden gebracht. Kijk daarbij vooral naar deuren, scherpe tafelhoeken, scherpe muurhoeken, vensterbanken, ramen die te ver open kunnen, stopcontacten en producten die buiten het bereik van kinderen gehouden moeten worden (schoonmaakmiddel, medicijnen, keukengerei). Mocht je advies nodig hebben, dan kun je altijd op onze site kijken voor informatie of ons bellen/mailen. Wanneer je mailt, is een goede tip om meteen foto’s mee te sturen. Zo kunnen wij meteen kijken welke producten voor waar geschikt zijn. Dit geldt vooral voor deuren en deurstrips. Heb je een opdekdeur, klapdeur, deur met grote opening, etc.

Maak een plan voor onderhoud. Kijk regelmatig rond of alles nog in goede conditie is. Mocht er iets zijn, dan kan Jippie’s voor veel producten reserve onderdelen leveren. Zo behoudt je ook de garantie.