Op een kinderdagverblijf wordt lekker gespeeld door kinderen. Ze klimmen, klauteren, spelen tikkertje en gaan lekker knutselen. Het is belangrijk dat kinderen op ontdekking kunnen gaan in een veilige omgeving. Wij hebben een top 10 gemaakt met kinderveiligheidsproducten die bij ieder kinderdagverblijf nodig zijn.

1. Elektriciteit bescherming – Stopcontact beveiliging

Stopcontact Draaiers en blinde pluggen zorgen ervoor dat een kind niets in het stopcontact kan stoppen, waar het kind een schok kan krijgen. De Jippie’s stopcontact draaiers worden vastgezet met dubbelzijdig tape. Zodra je het stopcontact nodig hebt, steek je eenvoudig de stekker verticaal in het stopcontact en draai je deze met de klok mee naar horizontaal en gaat de stekker in het stopcontact. Heb je een stopcontact die niet gebruikt wordt, sluit deze dan af met een blinde plug. De Jippie’s blinde plug kan alleen verwijderd worden met een speciale sleutel (bijgeleverd).

2. Deurbeveiliging – Deurstrips

Kinderen raken graag hun omgeving aan. In een omgeving waar veel kinderen zijn (zoals op een kinderdagverblijf) is de kans groter dat een kind met zijn of haar vinger tussen de deur kan komen. Deurstrips voorkomen dat kinderen met de vinger tussen de deur kunnen komen. De Jippie’s deurstrips zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en wij adviseren om een minimale hoogte van 180 cm aan te houden. Zo kunnen kinderen ook geen speelgoed tussen de deur gooien en zijn kinderen die op de arm zitten van een leidster of ouder ook beschermd.

3. Raambeveiliging – Raamkierset

Het is belangrijk om ruimtes goed te luchten. Waar veel kinderen zijn, is het wel van belang dat dit veilig gebeurd. De Jippie’s raamkiersets zorgen ervoor dat een raam maar een paar centimeter open kan staan en er dus niet voldoende ruimte is voor een kind om er doorheen te kruipen of vallen.

4. Kastbeveiliging aan de binnenkant – magneetsluiting & veiligheidshaakjes

Kastbeveiliging wordt gebruikt bij kasten waar schoonmaakmiddelen of scherp keukengerei ligt. De Jippie’s magneetsluiting zorgt ervoor dat een kast of lade helemaal afgesloten wordt. Deze kan alleen worden geopend met de speciale magneetsleutel. Deze kun je voor het kastje houden en dan ontgrendeld het slot zich vanzelf. Bij de Jippie’s draaihaak gaat het kastje of de lade een klein stukje open en kan je met je vinger het haakje naar beneden duwen voor ontgrendeling. Zowel het magneetslot als het haakje kan ook ‘uit’ worden gezet. Dit is handig wanneer de kinderen naar huis zijn en je de keuken nog moet opruimen.

5. Kastbeveiliging aan de buitenkant – Knijpslot

Het Jippie’s knijpslot wordt gebruikt om kasten of lade af te sluiten aan de buitenkant en op gladde oppervlaktes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de koelkast. Het slot kan ontgrendeld worden door met twee vingers het slot naar elkaar toe te knijpen.

6. Muren – Hoekbeveiliging & foamranden

De Jippie’s Corner Guard is een foamrand die gebruikt kan worden voor scherpe hoeken op de muur of vensterbanken. Deze foamrand zorgt ervoor dat er geen letsel ontstaat wanneer een kind tegen de rand aanvalt. 

7. Tafelbeveiliging – Foam tafelhoekbeschermer & dubbele tafelhoekbeschermer

Scherpe tafelpunten zijn boosdoeners voor kinderen die kruipen of net leren lopen. Ze trekken zich op aan de tafel, verliezen hun balans en vallen. De Jippie’s foam tafel hoek zorgt als een stootkussen ervoor dat een kind zich niet kan bezeren aan deze scherpe tafelhoeken. De Jippie’s dubbele tafelhoeken zorgen ervoor dat zowel de boven- als de onderkant van een tafel beschermd wordt. Een kruipend kind stoot zich in de regel vaker aan de onderkant van de tafel dan aan de bovenkant.

8. Medicijnen – medicijndozen

Onze medicijndoos het de Jippie’s cool guard. Deze medicijndoos is voorzien van een kinderslot en kan ook gebruikt worden in de koelkast. Met de Cool Guard houdt je medicijnen en andere gevaarlijke zaken veilig buiten het bereik van nieuwsgierige kinderen. Speciaal ontworpen voor het opbergen van medicijnen, schoonmaakmiddelen en vitamines. 

9. Niet staan in een stoel – Veiligheidstuigje

Het Jippie’s veiligheidstuigje is speciaal ontwikkeld voor gebruik in een kinderstoel, zodat kinderen niet gaan staan op hun stoel, maar kan ook als loopbandje gebruikt worden. Jaarlijks raken meer dan 70.000 kinderen kwijt in een drukke omgeving. Gelukkig loopt het vaak goed af, maar het is ook fijn om dit te voorkomen.

10. Bedbeveiliging tegen uitvallen – Bedhek

Het Jippie’s bedhek is bedoeld voor kinderen vanaf 18 maanden tot en met 5 jaar, het biedt de kleintjes de grootste mogelijke bescherming tijdens het slapen. Dit bedhek is neerklapbaar, waardoor bedden opmaken een stuk eenvoudiger wordt.