Een deurstrip zorgt ervoor dat kinderen niet met hun vingers tussen de deur kunnen komen. Een ander wordt voor deurstrip is vingerbeschermer. Doordat deze vingerbeschermer over de opening van de deur geplaatst wordt, kan een kind niet meer klem komen te zitten met de vinger. Jaarlijks gebeuren er duizenden ongelukken met kinderen die hun vinger knellen tussen de deur, met alle gevolgen van dien. Sinds de deurstrips verplicht geworden zijn voor kinderdagverblijven, zijn de ongelukken met 40% zijn afgenomen.

Deustrips, er zijn verschillende mogelijkheden

Bijna iedere deur kan beveiligd worden. Waar je vooral op moet letten is de hoogte van de deur en de draaicirkel die de deur maakt. Een normale deur heeft een draaicirkel van 110 tot 170  graden en gaat naar 1 kant open.

Deuren zijn er in alle soorten en maten: klapdeuren, deuren met een uitstekend scharnier, opdekdeuren en ga zo maar door. Voor deze zijn speciale deurstrips gemaakt. Neem hiervoor vooral contact op met de expert. Wij hebben een handige tool, waarmee je zelf precies kan opmeten welke deurstrip geschikt is. Deze kunnen we mailen. Dan is het een kwestie van uitknippen en passen op de deuropening. Zo kun je precies zien welke deurstrip geschikt is voor welke deur.

Wat veel mensen vergeten bij deurstrip

Wat iedereen vergeet bij deurstrips is de hoogte. Zorg ervoor dat deze minimaal 180 cm hoog is. Zo kan een kind er geen speelgoed tussen gooien. Wanneer dat gebeurd, kan de deur niet meer dicht en wordt het een heel gedoe om het speelgoed er weer tussenuit te krijgen. Een andere reden om te kiezen voor een deurstrip van minimaal 180 cm hoog is voor de kinderen die op de arm zitten. Hoe vaak gebeurd het niet dat iemand met een kind op de arm nog even afscheid neemt bij de deur? Dan is het van groot belang dat deze hoog genoeg is om er niet tussen te komen.

Keuze deurstrips

Hoe kies ik de juiste deurstrip? Belangrijk is dat de deurstrip voldoet aan de Europese wetgeving. Deurstrips hebben een eigen keurmerk: SKG-IKOB- gecertificeerd voor EN 16654 en de NEN 8654. Deze deurstrips zijn getest op veiligheid en op intensief gebruik, zoals bij de kinderopvang. Deze deurstrips zijn getest tot 1.000.000 keer open en dicht gaan.

Hoe kies ik de juiste deurstrip

Controleer eerst de hoogte van de deur. Zoals gezegd, moet een deurstrip minimaal 180 cm hoog zijn. Maar als je het mooier vindt om de hele deur te beveiligen met een strip, kan je ook kiezen voor een hoogte van 198 cm, 229 cm of 245 cm. Je kan de deurstrip ook zelf op maat maken, maar houd er dan wel rekening mee dat de garantie komt te vervallen.

Kies voor een kleur die in de buurt komt van de deur of de omgeving. Deurstrips zijn verkrijgbaar in het wit en antraciet, maar kunnen eventueel ook in een speciale kleur gemaakt worden, zoals zilver of blauw. Hou er wel rekening mee, dat hier vaak een langere wachttijd op zit.

Zo plaats je een deurstrip

Een professionele deurstrip wordt met hele sterke lijm geplakt. Deze kan ook geschroefd worden. Wij adviseren altijd om te schroeven, omdat dit in het gebruik toch het sterkste blijkt te zijn. Deuren in een professionele omgeving worden immers heel intensief gebruikt.

Voordat je een deurstrip plaatst, controleer eerst of je de juiste hebt door deze voor de deur te houden. Zijn de hoogte en de draaicirkel goed, dan kun je overgaan naar de volgende stap. Meet eerst de juiste afstand voor de aluminium profielen, monteer deze met schroeven op je kozijn en deur. Wanneer je dat gedaan hebt, kun je de deurstrip er gemakkelijk inklikken. Mocht deze deurstrip ooit kapot gaan om wat voor reden dan ook, dan is het gemakkelijk om deze eruit te schuiven en er een nieuw in te klikken. De aluminium profielen kunnen gewoon blijven zitten.

Dan is er ook nog een variant die geplakt kan worden. Deze plak je op je deur en wordt met een profiel geschroefd op het kozijn. Het voordeel hiervan is dat ze goedkoper zijn. Nadeel hiervan is, dat deze minder sterk is en de deurstrip niet eenvoudig vervangen kan worden.